Jabłka

Warto rozpocząć charakterystykę tych jakże popularnych gatunków owoców przede wszystkim od stwierdzenia ważnego faktu – te odmiany są niskokaloryczne, zatem można zajadać się nimi do woli. Należy traktować je jako wyborne przekąski, przegryzki gdy  dopada nas głód, elementy zbilansowanej diety, w tym także diety odchudzającej. Zgodnie z tabelami kalorycznymi, średniej wielkości jabłko zawiera zaledwie pięćdziesiąt pięć kalorii. Sporo w nim natomiast rozmaitych składników, bardzo cennych dla ludzkiego organizmu. Jest to masa wielorakich minerałów oraz witamin takich jak oczywiście http://midoritea4me.pl witamina C, błonnik, ale także żelazo i potas. Nieprzypadkowo zatem ale właśnie przez ten skład świetnie sprawdzają się one jako dodatki żywieniowe zalecane paniom w ciąży.

Są znakomite, gdy mamy problemy natury gastrycznej, a więc pomagają na wielorakie dolegliwości od zaparć, przez biegunki. Niestety wzdymają.

stomatolog-wielun.pl